Langdurige of terugkerende klachten in het lichaam

Heb je last van terugkerende knieklachten, een hardnekkige tenniselleboog of aanhoudende voetproblemen ondanks het gebruik van zooltjes? Of ervaar je een stijve, pijnlijke nek of rug die altijd als een sluimerende aanwezigheid op de achtergrond blijft?

De manueel therapeuten van Senja zijn opgeleid om verder te kijken dan alleen de plaats waar de pijn wordt gevoeld. Soms is het zo dat de pijn op een andere plek wordt gevoeld dan waar het daadwerkelijke probleem zich bevindt. Zoals knieklachten die voortkomen uit een beperkte mobiliteit van de voet (bijvoorbeeld na een verzwikte enkel in het verleden) of een tenniselleboog die deels veroorzaakt wordt door problemen in de nek. Door middel van een vraaggesprek en uitgebreide testen helpen wij je om hier duidelijkheid over te krijgen. Zo ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en kunnen we doelgericht behandelen om die hardnekkige problemen eindelijk te verlichten.


Wanneer wij onderzoeken kijken we onder andere naar:

  • Houding
  • Bewegingspatronen
  • Functies van zenuwen en spieren
  • Gewrichten (zowel in de regio van de klachten als gewrichten die daarmee verband houden)
  • Andere bijdragende factoren als werk, sport en hobby’s

Na het onderzoek kunnen we beoordelen welke aspecten behandeld kunnen worden en zullen we in overleg met jou een behandelplan opstellen om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen en jij weer fysieke vrijheid kunt ervaren.

Hoe wij jou vooruit helpen

We leveren persoonlijk, op jou afgestemd maatwerk. Dit wordt samengesteld uit een individuele mix van:

  • gesprekken;
  • toegepaste, specifieke technieken;
  • diverse oefeningen en tools die ontwikkeld zijn uit de fysiotherapie, manuele therapie, craniofaciale therapie en 25+ jaar ervaring & intuïtie.

We geven autonomie terug met concrete handvatten om verandering teweeg te brengen met blijvend resultaat.

Wij doen er alles aan doen om je vooruit te helpen en durven mee te denken buiten de standaardprotocollen.

Neem gerust vrijblijvend contact op. We helpen je graag.