Onze specialisaties

Senja is een centrum voor gespecialiseerde manuele therapie. Onze deuren staan open voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart. Het maakt niet uit welk deel van het lichaam is.

Daarnaast hebben wij specialistische kennis & kunde voor craniofaciale aandoeningen, dankzij onze Crafta-certificering.

De combinatie van onze onderzoekende werkwijze, ruime ervaring en specialistische kennis biedt een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een basis fysiotherapeut.


Senja staat klaar voor je met specialistische expertise in fysiotherapie, craniofaciale therapie en manuele therapie, gericht op de volgende gebieden:

Kaakklachten en pijn in de kaak (kaakfysiotherapie)

Een van onze specialisaties is het analyseren en behandelen van pijn in de kaak en/of oor. Heb je bijvoorbeeld last van hoofdpijn, knappende kaken tijdens het kauwen of tandenknarsen? Gespecialiseerde kaakfysiotherapie kan dan helpen.

Hoofdpijn, migraine, duizeligheid en problemen van het hoofd

Problemen van het hoofd, zoals hoofdpijn, migraine en duizeligheid kunnen soms zo hevig zijn dat normaal functioneren niet meer lukt. Onze manuele therapeuten zijn ervaren behandelaars van deze problemen en opgeleid om zorgvuldig naar oorzaken te zoeken, continu de behandeltechnieken bij te schaven en gaan verder waar anderen stoppen.

Nekpijn en andere problemen van de nek en hals

In de de nek- en halsregio komen veel belangrijke structuren zoals wervels, spieren, zenuwen en bloedvaten samen. Soms kunnen deze structuren problemen veroorzaken die leiden tot pijn, stijfheid en andere symptomen die je dagelijks leven flink kunnen belemmeren. Wij zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van nekpijn en andere problemen van de nek- en halsregio.

Oorpijn, aangezichtspijn en tandpijn

Ervaar je oorpijn, aangezichtspijn of tandpijn? Senja heeft gespecialiseerde craniofaciaal therapeuten, met aanvullende CRAFTA-certificering, die vakkundig problemen diagnosticeren, oorzaken blootleggen en effectieve behandelingen uitvoeren.

Langdurige of terugkerende klachten

Heb je last van terugkerende knieklachten, een hardnekkige tenniselleboog of aanhoudende voetproblemen ondanks het gebruik van zooltjes? Of ervaar je een stijve, pijnlijke nek of rug die altijd als een sluimerende aanwezigheid op de achtergrond blijft? Dan is het tijd om dit zorgvuldig te laten onderzoeken. De manueel therapeuten van Senja zijn opgeleid om verder te kijken dan alleen de plaats waar de pijn wordt gevoeld.

Hoe wij jou vooruit helpen

We leveren persoonlijk, op jou afgestemd maatwerk. Dit wordt samengesteld uit een individuele mix van:

  • gesprekken;
  • toegepaste, specifieke technieken;
  • diverse oefeningen en tools die ontwikkeld zijn uit de fysiotherapie, manuele therapie, craniofaciale therapie en 25+ jaar ervaring & intuïtie.

We geven autonomie terug met concrete handvatten om verandering teweeg te brengen met blijvend resultaat.

Wij doen er alles aan doen om je vooruit te helpen en durven mee te denken buiten de standaardprotocollen.

Neem gerust vrijblijvend contact op. We helpen je graag.