Carla van Usen, Manueel Therapeut, portret

Carla van Usen

Oprichter, manueel therapeut & Crafta-gecertificeerd


In mijn leven speelt vrijheid een grote rol. Voor mij betekent vrijheid de mogelijkheden hebben om te doen wat ik leuk vind en waar ik van houd, zoals sporten. Ik heb jaren op nationaal en internationaal niveau aan waterpolo gedaan en heb hier ervaren hoe belangrijk het is om voor je eigen lichaam te zorgen. Waterpolo doe ik momenteel in een vriendengroep, maar we zijn nog steeds fanatiek als het erop aan komt! Verder houd ik mij fit door veel te fietsen, zoals wielrennen en mountainbiken, maar ook op mijn gewone stadsfiets. Daarnaast zwem ik graag langere afstanden in buitenwater, zelfs in de winter.

Naast fysieke vrijheid om te kunnen bewegen zoals ik wil, is reizen voor mij ook een belangrijke vorm van vrijheid. Ik heb van absolute vrijheid en avontuur genoten tijdens mijn wereldreis door diverse continenten. Werken waar nodig en vooral veel dingen zien en mensen ontmoeten. Eenmaal terug in Nederland kon ik moeilijk wennen aan het ritme hier en besloot ik om mijn vakkennis en reislust te combineren. Ik belandde in Kameroen waar ik gedurende twee jaar heb geholpen in het opleiden van lokale fysiotherapeuten en heb bijgedragen aan het vergroten van de acceptatie in de samenleving van verstandelijke en lichamelijke beperkingen bij zowel kinderen als volwassenen. Na deze fantastische ervaring koos ik ervoor om een specialisatie in sport- en manuele therapie te doen in Australië, want ook hier kon ik het niet laten om de weg te kiezen die mij het meeste avontuur zou bieden.

Na een aantal jaar als manueel therapeut gewerkt te hebben merkte ik dat ik mij verder wilde ontwikkelen. Ik besloot de opleiding CRAFTA te gaan doen. Wederom trok mij de uitdaging van het volgen van een opleiding in het buitenland, deze keer werd het Duitsland.

Ik vind het belangrijk om mijzelf steeds opnieuw uit te dagen en bij te laten scholen. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en houd ik mezelf scherp. In combinatie met mijn ervaring en kennis over wat (fysieke) vrijheid met je kan doen, creëer ik op deze manier een stevige basis om mensen te behandelen die vastlopen in het proces om ook deze fysieke vrijheid te bereiken.

Het overbrengen en delen van kennis is in mijn optiek een van de belangrijkste waarden. Ik ben dan ook met veel plezier betrokken bij de opleiding Manuele Therapie Maitland®, zodat ik bij kan dragen aan de scholing van nieuwe enthousiaste collega’s. Ook in mijn praktijk vind ik het leuk en belangrijk om tijdens een behandeltraject inzicht te geven in mijn gedachten en uitleg te geven waarom ik bepaalde onderzoeken en behandelingen doe. Tevens help ik graag in de bewustwording van patronen die leiden tot een klacht, omdat mijn ervaring is dat deze bewustwording een positieve bijdrage levert aan het behandelresultaat.

0 jaar

ervaring

0 +

succesvolle behandeltrajecten in de afgelopen jaren

“In mijn visie is een grondige analyse van een klacht alleen mogelijk als je je eerst goed verdiept in je patiënt. Met meer dan 25 jaar internationale praktijkervaring en internationale opleidingen, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om deze benadering te volgen. Ik blijf ook altijd studeren om mijn horizon te verbreden en mijn kennis te vergroten. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste technieken en methodes en behoud ik een brede kennis van alle (on)mogelijkheden.”

Carla van Usen

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.