Dry Needling

Dry needling is een methode die wordt toegepast door fysiotherapeuten die daar een extra opleiding voor hebben gevolgd. Bij Senja zijn we gespecialiseerd in de behandeling van triggerpoints middels dry needling, met name in het hoofd-, hals-, nekgebied. Triggerpoints zijn knopen in spieren die naast lokale pijn, ook vermoeidheid, stijfheid en pijnlijke uitstraling kunnen geven. In het hoofd, hals en nek kan dit bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn of bewegingsbeperking. Door middel van een naald, vergelijkbaar met een acupunctuurnaald, wordt het triggerpoint aangeprikt waardoor de spier zich ontspant.


Wat is Dry Needling en hoe kan het mij helpen?

Door middel van een naald, vergelijkbaar met een acupunctuurnaald, worden triggerpoints aangeprikt, zonder enige medicatie of vloeistof te injecteren. Als gevolg hiervan trekt de spier kortdurend samen en ontspant zich vervolgens. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie, vermindert de spierspanning en neemt de pijn af. Dry needling wordt vaak gebruikt in combinatie met andere behandelmethoden om de effectiviteit van fysiotherapie te vergroten en de algehele gezondheid van het bewegingsapparaat te bevorderen.

Hoe ontstaan triggerpoints?

De oorzaken voor het ontstaan van triggerpoints zijn divers. Dit kunnen onder andere zijn: een trauma zoals een sportletsel of misstap, verkeerde houding (bewust of onbewust), verkeerde bewegingspatronen (in de kaakregio kan dit bijvoorbeeld klemmen of knarsen zijn), langdurig gebrek aan bewegen of stress.

Dry needling is een techniek als aanvulling op de reguliere behandeling en zal dus altijd geïntegreerd en in overleg worden toegepast.

Hoe wij jou vooruit helpen

We leveren persoonlijk, op jou afgestemd maatwerk. Dit wordt samengesteld uit een individuele mix van:

  • gesprekken;
  • toegepaste, specifieke technieken;
  • diverse oefeningen en tools die ontwikkeld zijn uit de fysiotherapie, manuele therapie, craniofaciale therapie en 25+ jaar ervaring & intuïtie.

We geven autonomie terug met concrete handvatten om verandering teweeg te brengen met blijvend resultaat.

Wij doen er alles aan doen om je vooruit te helpen en durven mee te denken buiten de standaardprotocollen.

Neem gerust vrijblijvend contact op. We helpen je graag.