Onze expertises

Senja is een centrum voor gespecialiseerde manuele therapie. Onze deuren staan open voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart. Het maakt niet uit welk deel van het lichaam is.

Onze therapeuten staan voor je klaar met hun diepgaande expertises in de fysiotherapie, inclusief specialisaties in manuele therapie, craniofaciale therapie en kaakfysiotherapie.

De combinatie van onze onderzoekende werkwijze, ruime ervaring en specialistische kennis biedt een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een basis fysiotherapeut.


Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Hiervoor wordt een extra opleiding gevolgd na de basisopleiding tot fysiotherapeut. Het onderscheidt zich van andere vormen van fysiotherapie doordat het de nadruk legt op het beoordelen van de bewegingen van het lichaam en het vermogen om de bewegingen te verbeteren.

Op deze pagina vind je meer informatie over wat manuele therapie is en wanneer manuele therapie kan helpen.

Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich op de behandeling van aandoeningen en problemen van het hoofd-, gezicht- en kaakgebied.

Onze therapeuten zijn ervaren en breed opgeleid om je hierin te bij staan met geïndividualiseerde behandelplannen. Op deze pagina vind je meer informatie over craniofaciale therapie, wat de meerwaarde ervan is, onze expertise op dit gebied en de behandelingsmogelijkheden die je helpen met het terugwinnen van je fysieke vrijheid.

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is onderdeel van craniofaciale therapie. Kaakfysiotherapie richt zich op het behandelen van aandoeningen aan het kaakgewricht en de bewegingspatronen die daar mee samenhangen, zoals tandenknarsen, kaakklemmen of een knak tijdens het kauwen.

Als therapeuten gaan we grondig en zorgvuldig te werk om pijn, stijfheid en beperkte bewegelijkheid van je kaakgewricht te verminderen en de functionaliteit te verbeteren.

Op deze pagina vind je meer informatie over kaakfysiotherapie en hoe dit je kan helpen bij klachten aan je kaakgewricht en omliggende structuren.

Dry Needling

Bij Senja zijn we gespecialiseerd in de behandeling van triggerpoints middels dry needling, met name in het hoofd-, hals-, nekgebied. Triggerpoints zijn knopen in spieren die naast lokale pijn, ook vermoeidheid, stijfheid en pijnlijke uitstraling kunnen geven. In het hoofd, hals en nek kan dit bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn of bewegingsbeperking. Herken jij je in deze klachten? Dry Needling kan je hierbij helpen.

Hoe wij jou vooruit helpen

We leveren persoonlijk, op jou afgestemd maatwerk. Dit wordt samengesteld uit een individuele mix van:

  • gesprekken;
  • toegepaste, specifieke technieken;
  • diverse oefeningen en tools die ontwikkeld zijn uit de fysiotherapie, manuele therapie, craniofaciale therapie en 25+ jaar ervaring & intuïtie.

We geven autonomie terug met concrete handvatten om verandering teweeg te brengen met blijvend resultaat.

Wij doen er alles aan doen om je vooruit te helpen en durven mee te denken buiten de standaardprotocollen.

Neem gerust vrijblijvend contact op. We helpen je graag.